Låna böcker i Vallhamra fritidsgård!

Den 22 maj 2014 öppnade Partille bibliotek en så kallad biblioteksstation i Vallhamra fritidsgård med friare låneregler och ett hela tiden föränderligt utbud böcker och tidningar för alla åldrar. Här släpper vi böckerna fria och ändrar boksamlingen efter dina önskemål!

På biblioteksstationen i Vallhamra fritidsgård hittar du som besökare ett stort urval böcker för alla åldrar – från pekböcker och bilderböcker, via barn- och ungdomsböcker till vuxenlitteratur. Boksamlingen kommer att uppdateras regelbundet utifrån dina önskemål om vad du vill läsa. Därtill kommer det att finnas tidningar och tidskrifter för läsning.

Få dina reserverade böcker levererade till Vallhamra

Du kan också hämta dina reserverade böcker på Vallhamra. För att få hjälp att komma igång med detta kontaktar du Anders Granefelt på telefon 031-792 10 26. (När du reserverar böcker på bibliotekets webbplats så går det att direkt ställa in så att boken skickas till Vallhamra - Hämtställe: VALLHAMRA)


 

Biblioteksstationen i Vallhamra fritidsgård är en del av Partille kommuns satsning Släpp böckerna fria. Det innebär friare låneregler. Du lånar böcker utan att registrera dig och lämnar tillbaka dem inom rimlig tid. Mer info HÄR.

Du kan välja att lämna tillbaka böckerna i Vallhamra fritidsgård, på Partille bibliotek eller i någon av kommunens andra Släpp böckerna fria-bokhyllor som finns på olika platser.

Släpp böckerna fria-bokhyllorna finns på:

•Björndammens fritidsgård
•Jonseredshemmet
•Furulunds äldreboende
•Trygghetsboendet Mosaiken
•Barnavårdscentralen på Kyrktorget


Samma öppettider som fritidsgården
Det går att låna böcker under samma tider som Vallhamra fritidsgård är öppen och du kan få svar på enklare frågor om bokutbudet och om biblioteket av de fritidspedagoger som jobbar där.

Öppettider:
Måndagar till torsdagar kl. 10-21
Fredagar kl. 10-22
Lördagar kl. 16-22                                                                       
Söndagar stängt 

OBS! Sommarstängt v. 28-31 (10 juli-6 augusti). 

Ingen bibliotekarie på plats v. 23-31 (8 juni-6 augusti). Men det går att reservera och hämta ut böcker fram t.o.m. v. 27. 

Bibliotekarie på plats
På torsdagseftermiddagarna finns en bibliotekarie på plats i Vallhamra fritidsgård som du kan rådfråga och få hjälp av att beställa låneböcker från andra bibliotek.

Mer information
Om du har frågor om biblioteksstationen i Vallhamra fritidsgård kontaktar du bibliotekarie Anders Granefelt på telefon 031-792 10 26 eller fritidsgården. Vill du veta mer om satsningen Släpp böckerna fria kan du kontakta bibliotekschef Rebecca Willoughby på telefon 031-792 10 01.

Reservationer Reservationer
Uthämtning/återlämning av reservationer på Vallhamra fritidsgård
 
Vi erbjuder också Vallhamras låntagare som har svårt att ta sig ner till Partille att beställa böcker från Partille bibliotek. Ni kan sedan hämta ut och lämna tillbaka dem antingen i Vallhamra eller på Partille bibliotek. 
  

För mer info och kontakt:
Anders Granefelt 
  • Partille bibliotek
  • 433 28 Partille
  • Gamla Kronvägen 56
  • +46 (0)31-792 10 10