Glimtar från årets bokmässa # 1

På fredagsförmiddagen intervjuade Sonja Schwarzenberger föfattaren Jessica Schiefauer inför en gles pubik i en av F-salarna på svenska mässan. Ämnet var Schiefauers smått mystiska och nypublicerade ungdomsbok "Pojkarna" som kortfattat handlar några tjejkompisar som dricker näktarna ur en stor blomma och förvandals till killar. 

Det blev ett mycket underhållande och spännande samtal där Schwarzenberger vred och vände på sina intryck av boken ur diverse perspektiv. Handlar boken om Drag? Kan den betraktas som ett problematiserande inlägg i genusdebatten. Är bokens grabbgäng en medveten klyscha? Författaren svarade och resonerade och samtalet gjorde mig extremt lässugen! Vilken tur då att boken finns på Partille bibliotek!  /Jonas

Nina de Heney

Jan-Olof (bibliotekets musikfantast) tipsar om kontrabassisten Nina de Heney. Aktuell med ny hyllad skiva.

http://www.youtube.com/watch?v=lO-ogdrieM0

http://www.svd.se/kultur/musik/nina-de-heney_5876371.svd

 

Bokmässan 2011

Idag startar årets bok och biblioteksmässa! Motsvarande julafton för oss bibliotekarier. (Dvs. om man mäktar med all trängsel, intryck och lockelser. Ett besök på mässan tenderar att bli påfrestande både för hjärnan och plånboken om man tappar fokus)

I år är temat Tyskspråkig literatur. Spännande! Eller? Eva här på bibblan har samlat ett gäng nytgivna och nyöversatta Tyska romaner som finns eller är under inköp här hos oss. Klicka HÄR och ta en titt .Skynda att reservera så du kan uppdaterade dig på vårt stora grannland i syd. Även i det fysiska biblioteket finns för tillfället en särskild hylla där vi, mässan till ära samlat bra tysk litteratur översatt till svenska. Titta in och upptäck nått nytt eller hitta gamla goda bekanta på hyllan!

En liten biblioteksblogg har fötts!

I denna blogg kommer bibliotekspersonalen göra små inlägg om sånt som vi gör/gillar/sett/hört/läst som ni besökare ev. kan ha glädje av. Det kommer antagligen bli en salig blandning av tips, händelser här på kulturrum, länkar, klipp m.m. Vi får se vad som händer! Hoppas någon hittar hit och välkommen till partille bibliotek på webben!

  • Partille bibliotek
  • 433 28 Partille
  • Gamla Kronvägen 56
  • +46 (0)31-792 10 10
Öppettider Öppettider

Sommarens öppettider 5 juni - 20 augusti: 

Mån - fre:
kl. 10 - 18

Lör och sön:
stängt

Läs mer om sommarens öppettider och sommarlån här. 

Tel: 031-792 10 10

Följ oss på Facebook!