258331
The green mile [Videoupptagning] = Den gröna milen / written for the screen and directed by Frank Darabont ; produced by David Valdes, Frank Darabont.
The green mile [Videoupptagning] = Den gröna milen / written for the screen and directed by Frank Darabont ; produced by David Valdes, Frank Darabont.
Medarbetare: Tattersall, David. (Medarbetare)
Medarbetare: Newman, Thomas. (Medarbetare)
Medarbetare: King, Stephen. (Medarbetare)
Medarbetare: Darabont, Frank. (Utgivare, redaktör, sammanställare)
Medarbetare: Valdes, David. (Utgivare, redaktör, sammanställare)
Utgivningsår: cop. 2000.
Språk: Engelska, Svenska, Flera språk
Medietyp: DVD
Förlag: Warner Home Video :Sandrew Metronome [distributör]
Omfång: 1 DVD-Video (3 tim., 5 min.) : ljud, färg
Inne: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
"Delstatsfängelset i Cold Mountain på 1930-talet. Paul Edgecomb är vaktchef på en avdelning för dödsdömda. Hans uppgift är att leda fången 'den gröna milen' fram till elektriska stolen. Under sig har Paul ett antal lojala vakter, med undantag för den sadistiska Percy. En dag anländer en ny fånge till avdelningen, en jättelik svart man vid namn John Coffey. Han har blivit dömd för att brutalt ha mördat två vita småflickor. Men Paul börjar tvivla på Johns skuld efter att ha bevittnat hans magiska förmåga att kunna gjuta liv i döda och sjuka. John berättar för Paul att han vet att en av de andra fångarna är skyldig till morden. Han angriper Percy som hämd för en grym avrättning. Percy blir vansinnig och skjuter mördaren. Trots att Paul vet att John är oskyldig ser han ingen möjlighet att rädda honom utan tvingas genomföra avrättningen. Det visar sig att Paul har fått extra liv förmedlat till sig och därigenom dömts till ödet att leva ett onaturligt liv. Detta berättas av Paul, som lever på ett ålderdomshem, för Elaine, en väninna på samma hem." - Filmårsboken ; 2000.

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Mina sidor

Språk