Tillbaka

Bookface friday

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni som följer oss på Facebook kanske har sett dem: bilderna där ett bokomslag fotas i anslutning till en riktig människa, så att personen på boken blandas samman med den verkliga personen. Det här sättet att blanda konst och verklighet är ett fenomen som kallas "bookface", och något som många bibliotek och andra bokälskande personer/rörelser roar sig med. De som första gången använde hashtaggen #bookfacefriday var New York Public Library i augusti 2014. De har sedan dess lyft upp extra bra bookfaces på sitt Instagramkonto.

Vi tycker att det är ett kul sätt att lyfta fram böcker, och hoppas att ni också gör det. Vill ni se våra bookface, och andra tips och nyheter - följ oss på Facebook! Har ni själva fotat ett bra bookface som ni vill att vi ska lägga upp bibliotekets facebookkonto - maila oss på bibliotek@partille.se! Dit kan du också maila boktips, förslag och frågor.

Kommentera inlägget

Din kommentar måste godkännas innan den publiceras

Det här fältet är obligatoriskt.
Det här fältet är obligatoriskt.
Månadens boktips Månadens boktips

Gästtipsare Sonja Viklund tipsar om

Halpin Fraysers död och andra berättelser

 

 

Klicka och läs recensionen och alla tidigare boktips

Personalen tipsar Personalen tipsar

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker på "partille.se". Samtliga tips HÄR

Våra favoritbloggar Våra favoritbloggar

Litteraturbloggar:

Bokbloggar.nu

Bokhora.se är en site där fem litteraturälskande kvinnor skriver om böcker, tidningar och andra texter de läser, samt om boklådor, aktuella litteraturdebatter och allt annat som har att göra med deras största intresse: att läsa världen.

Thentes bokblogg DN:s Jonas Thente skriver fyndigt, engagerat och vasst om litteratur

  • Partille bibliotek
  • 433 28 Partille
  • Gamla Kronvägen 56
  • +46 (0)31-792 10 10