Sök e-böcker
270720
E-bok:Corona, klimatet och det kroniska nödläget [Elektronisk resurs] / Andreas Malm ; översättning av Manne Svensson.:[2021]. E-bok Corona, klimatet och det kroniska nödläget [Elektronisk resurs] / Andreas Malm ; översättning av Manne Svensson.
Corona, klimatet och det kroniska nödläget [Elektronisk resurs] / Andreas Malm ; översättning av Manne Svensson.
Av: Malm, Andreas, 1977-
Utgivningsår: [2021].
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Modernista
Anmärkning:
E-bok.
Originaltitel: Corona, climate, chronic emergency
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
[ignoreEn av världens mest inflytelserika tänkare i frågor om klimat och kapital. Ola Söderholm En stridsskrift från en av samtidens mest främsta röster i klimatfrågor Betydelsen av seklets första verkligt stora pandemi kan inte underskattas. Regeringar talar om krig, samtidigt som de säger att allt snart ska bli som vanligt. Men tänk om normaliteten inte längre är möjlig? Om världen trots allt kan mobilisera sig på det vis som den gjorde våren 2020, borde det även vara möjligt att konfrontera den förödelse som utgör klimatförändringarna. Corona, klimatet och det kroniska nödläget är en stridsskrift från en av världens främsta tänkare i frågor om människans överlevnad. Andreas Malm kräver att tidens krigstillstånd införs på permanent basis, för att möta en större och farligare fiende. Det finns inte längre tid för förnekelse. ANDREAS MALM [f. 1977] är fil dr. i humanekologi vid Lunds universitet, författare och politisk aktivist. De senaste två decennierna har han undersökt och debatterat klimatfrågan. Boken Stormens utveckling, allmänt uppfattad som en av vår tids definierande klimatskrifter, har också den nyligen utkommit på svenska. [ignoreAndreas Malm är en av vår tids mest relevanta tänkare. Han är också en stilist som förmår göra beskrivningen av kopplingarna mellan avskogning, uppvärmning, kokta myrkotteungar och utegångsförbud till njutbar läsning. Helena Granström, Expressen [ignoreAndreas Malm belyser kopplingarna mellan klimatkris och pandemier. En intensiv polemik i kölvattnet av Covid-19. New Statesman [ignoreDet sprakar om sidorna. En akut viktig bok. Spectre [Elib].

Andreas Malm anser att "antropocen" i stället bör heta "kapitalocen". Han visar att coronakrisen och klimatkrisen har samma orsak: Den ohämmade globala tillväxtbaserade fossilkapitalismen. Profitjakten leder till skövling av regnskogen. Avskogningen förvandlar den tidigare kolsänkan till en kolkälla. Jordens lungor förvandlas till skorstenar. Samtidigt förstörs tidigare trygga habitat för olika virusbärande djurarter. De måste hitta någon annanstans att vara... Andreas Malms bok är nödvändig läsning för den som på djupet vill förstå vilken värld vi lever i.
2021-04-04
Lars Welander

Andra titlar av samma författare

165088
Av: Malm, Andreas
Medietyp: E-bok

Liknande titlar

270341
Av: Manzoor, Amina
Medietyp: E-bok
263930
Av: Schlingmann, Per
Medietyp: E-bok
254055
Av: Giordano, Paolo
Medietyp: E-bok
256143
Medietyp: E-bok
260352
Av: Ellervik, Ulf
Medietyp: E-bok
258200
Av: Bejder Klausen, Frida
Medietyp: E-bok
165085
Av: Sörberg, Anna-Maria
Medietyp: E-bok
262264
Av: Nordholm, Johan
Medietyp: E-bok
264448
Av: Gesén, Pernilla
Medietyp: E-bok
163210
Av: Andersson, Kim
Medietyp: E-bok
258189
Av: Krasner, Barbara
Medietyp: E-bok
272574
Av: Wilander, Thomas
Medietyp: E-bok
203987
Av: Västerbro, Nina
Medietyp: E-bok
184255
Av: Lundberg, Anna
Medietyp: E-bok
189758
Av: Västerbro, Magnus
Medietyp: E-bok
267876
Av: Kjellin, Ida
Medietyp: E-bok
268803
Av: Wiman, Björn
Medietyp: E-bok
269646
Nu
Av: Andersson, Lars
Medietyp: E-bok
241262
Av: Jönsson, Hanna
Medietyp: E-bok
Mina sidor

Språk