Sök e-böcker
268679
E-bok:Diabetespsykologi [Elektronisk resurs] : för ökad livskvalitet / Jon Haug ; översättning: Elisabet Fredholm.:2020.:1:a utgåvan. E-bok Diabetespsykologi [Elektronisk resurs] : för ökad livskvalitet / Jon Haug ; översättning: Elisabet Fredholm.
Diabetespsykologi [Elektronisk resurs] : för ökad livskvalitet / Jon Haug ; översättning: Elisabet Fredholm.
Av: Haug, Jon
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Upplaga: 1:a utgåvan.
Förlag: Natur & kultur
Anmärkning:
E-bok.
Originaltitel: Diabetespsykologi - samspillet mellom kropp og sinn
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
I Diabetespsykologi förmedlas kunskap och insikter som underlättar för dig som har diabetes. Insulinregleringen är en psykologisk utmaning som är oupplösligt förknippad med livet med diabetes. Alla mätningar, beräkningar och all oro tär på ens krafter, vilket Jon Haug kallar diabetesslitage. Han betonar vikten av att stabilisera blodsockret inom vissa gränser, snarare än att fokusera på enskilda värden, kost och livsstil. Han visar hur du psykologiskt kan förhålla dig till oro och ilska och påverka dina blodsockervärden. Du får ta del av gedigen psykologisk kunskap och forskning som hjälper dig till ökad livskvalitet på dina villkor. Boken är fackgranskad och anpassad till svenska förhållanden av Agneta Lindberg, specialistsjuksköterska inom diabetesvård och ordförande i Svensk förening för sjuksköterskor i diabetesvård. Sagt om boken: Äntligen en bok om diabetes som kombinerar psykologisk kunskap med gediget kunnande om sjukdomen och vad livet med diabetes innebär. Till skillnad mot annan litteratur om psykologi och diabetes fokuserar Jon Haug inte på hinder och svårigheter utan på att lyfta fram människors förmågor att klara av utmaningar.Therese Anderbro, Leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare i KBT, med.dr Ett måste för alla med diabetes både ny och erfaren och för dig som har någon i din närhet med diabetes. Boken borde vara obligatorisk för alla vårdutbildningar inom diabetesområdet. Varje individ måste utveckla sin egen strategi för att klara av alla utmaningar som livet med diabetes innebär denna bok kan vara en hjälp på vägen.Agneta Lindberg, Ordförande i Svensk förening för sjuksköterskor i diabetesvård (SFSD) [Elib].

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

268656
Av: Petrini, Isabel
Medietyp: E-bok
241947
Av: Mosley, Michael
Medietyp: E-bok
263605
Av: Janson, Karolina
Medietyp: E-bok
164817
Av: Schnittger, Agneta
Medietyp: E-bok
263606
Av: Andersson, Kristina
Medietyp: E-bok
176458
Av: Gesén, Pernilla
Medietyp: E-bok
190914
Av: Askling, Emma
Medietyp: E-bok
184281
Medietyp: E-bok
258868
Av: Mazzarella, Merete
Medietyp: E-bok
168064
Av: Motturi, Aleksander
Medietyp: E-bok
177182
Av: Nygren, Maria
Medietyp: E-bok
228730
Av: Ludvigsen, Eva
Medietyp: E-bok
157703
Av: Moberg, Åsa
Medietyp: E-bok
164344
Av: Crafoord, Clarence
Medietyp: E-bok
166226
Av: Eberhard, David
Medietyp: E-bok
165015
Av: Wrangsjö, Björn
Medietyp: E-bok
176485
Av: Johannisson, Karin
Medietyp: E-bok
186368
Av: Johannisson, Karin
Medietyp: E-bok
238264
Av: Vestre, Katharina
Medietyp: E-bok
Mina sidor

Språk