Sök e-böcker
268661
E-bok:Samtalsterapi [Elektronisk resurs] : språket som kur och krämpa.:2020. E-bok Samtalsterapi [Elektronisk resurs] : språket som kur och krämpa.
Samtalsterapi [Elektronisk resurs] : språket som kur och krämpa.
Av: Törneke, Niklas, 1953-
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Natur & Kultur
Anmärkning:
E-bok.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Psykoterapi bygger på att man samtalar. Ändå är det förvånande få terapier som teoretiskt berör hur själva samtalandet kan leda till exempelvis insikt, kognitiv omstrukturering eller beteendeförändringar.I Samtalsterapi utgår författarna från det mänskliga språket som fenomen, och undersöker hur behandling i form av pratande kan påverka människors liv. Utifrån inlärningspsykologi identifierar de tre principer som antas vara centrala för förändringsarbetet i terapier där språket är ett avgörande medium. Förhoppningen är att de tre principerna kan hjälpa terapeuter från olika skolbildningar att utveckla sitt behandlingsarbete.Boken skildrar också ett paradoxalt dilemma att det inre samtal som varje människa har med sig själv är en del av det problem som samtalsterapin avser påverka. Läsaren bjuds in till en tankeväckande konversation om att förstå det mest grundläggande i all psykoterapi själva språkandet. Boken riktar sig till studerande och yrkesverksamma inom psykoterapi, klinisk psykologi och psykiatri och alla som har samtalet som sitt arbetsverktyg eller som intresserar sig för hur språket förhåller sig till terapeutisk praktik. Niklas Törneke är leg. läkare, specialist i allmän psykiatri och leg. psykoterapeut, verksam vid NT Psykiatri på Öland. Jonas Ramnerö är fil. dr i klinisk psykologi, leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Han är enhetschef vid Kompetenscentrum för psykoterapi inom Centrum för psykiatriforskning, KI/Region Stockholm. Sagt om boken: Två erfarna kliniker en psykiater och en psykolog ger sig i kast med gåtan om hur det egentligen går till när själva pratandet, vårt språk, kurerar oss. En lärorik bok som rekommenderas!Liria Ortiz, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, lärare och handledare i KBT och ACT, utbildare i motiverande samtal samt författare Den här boken ger ett viktigt bidrag till förståelsen av samtalsterapi. Språket, människans främsta uppfinning, är även en.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

165013
Medietyp: E-bok
168768
Medietyp: E-bok
164266
Av: Landerholm, Lotta
Medietyp: E-bok
194251
Av: Gerge, Anna
Medietyp: E-bok
159357
Av: Rickardsson, Jenny
Medietyp: E-bok
162032
Av: Tudor-Sandahl, Patricia
Medietyp: E-bok
163528
Medietyp: E-bok
165813
Av: Jansson, Lars
Medietyp: E-bok
167596
Av: Rydén, Göran
Medietyp: E-bok
168670
Av: Grönlund, Erna
Medietyp: E-bok
195088
Av: Gerge, Anna
Medietyp: E-bok
158327
Av: Cleve, Elisabeth
Medietyp: E-bok
231755
Av: Kåver, Anna
Medietyp: E-bok
231762
Av: Strosahl, Kirk
Medietyp: E-bok
231582
Av: Andersson, Christina
Medietyp: E-bok
169128
Av: Harris, Russ
Medietyp: E-bok
231764
Av: Vernmark, Kristofer
Medietyp: E-bok
231763
Av: Carlbring, Per
Medietyp: E-bok
164943
Av: Cullberg, Johan
Medietyp: E-bok
Mina sidor

Språk