Sök e-böcker
261761
E-bok:Mörkermanifestet [Elektronisk resurs] : om artificiellt ljus och hotet mot en ursprunglig rytm / Johan Eklöf.:[2020]. E-bok Mörkermanifestet [Elektronisk resurs] : om artificiellt ljus och hotet mot en ursprunglig rytm / Johan Eklöf.
Mörkermanifestet [Elektronisk resurs] : om artificiellt ljus och hotet mot en ursprunglig rytm / Johan Eklöf.
Av: Eklöf, Johan, 1973-
Utgivningsår: [2020].
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Natur & Kultur
Anmärkning:
E-bok.
Omfång: illustrationer
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Ljus och mörker har styrt livet i miljarder år, med en uråldrig och taktfast rytm ända tills glödlampan uppfanns. I dag dominerar gatlyktor och fasadbelysningar natten och på bebyggda platser blir det sällan helt mörkt. Att se stjärnhimlen en molnfri natt är en sällsynt upplevelse. Ljusföroreningar har seglat upp som ett av våra verkligt stora miljöproblem, om än obekant för de flesta. Flyttfåglarnas navigering störs, sköld - paddorna går vilse på väg till strandkanten och insekternas pollinering uteblir. Mörkermanifestet är en bok om vårt behov av det naturliga mörkret och vikten av att låta den uråldriga rytmen ha sin gång såväl för den biologiska mångfaldens skull som för människans väl och ve. [Elib].
Ljus och mörker har styrt livet i miljarder år, med en uråldrig och taktfast rytm - ända tills glödlampan uppfanns. I dag dominerar gatlyktor och fasadbelysningar natten och på bebyggda platser blir det sällan helt mörkt. Att se stjärnhimlen en molnfri natt är en sällsynt upplevelse. Ljusföroreningar har seglat upp som ett av våra verkligt stora miljöproblem, om än obekant för de flesta. Flyttfåglarnas navigering störs, sköldpaddorna går vilse på väg till strandkanten och insekternas pollinering uteblir. Mörkermanifestet är en bok om vårt behov av det naturliga mörkret och vikten av att låta den uråldriga rytmen ha sin gång - såväl för den biologiska mångfaldens skull som för människans väl och ve.
DET FÖRORENANDE LJUSET -- Mörkercykel -- Upplevelser i mörker -- Upplyst planet -- Dammsugareffekten -- Släckt parningslust -- Massdöd -- NATTEN SOM EKOLOGISK NISCH -- Se genom mörkret -- Ögat -- Nattens sinnen -- Skymningsdjur -- Sjunga i fel ljus -- Naturens egna lyktor -- Ljus vår - Stjärnkompassen -- Den bländande staden -- Falsk sommar -- Fruktlös natt -- Havets fyrverkerier -- Där havet väntar -- Romans i månsken -- Blekt korall - Skymningszonen -- Ekosystem i gungning -- Hotet mot fladdermusen -- Nattens tjänster.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

201893
206768
Av: Sonn Lindell, Oskar
Medietyp: E-bok
263906
Av: Bejder Klausen, Frida
Medietyp: E-bok
248368
Av: Cederberg Wodmar, Jessica
Medietyp: E-bok
260343
Av: Engström, Mats
Medietyp: E-bok
164294
Av: Wetterstrand, Maria
Medietyp: E-bok
162637
Av: Bodlund, Birgit
Medietyp: E-bok
260010
Av: Levengood, Mark
Medietyp: E-bok
260231
Av: Levengood, Mark
Medietyp: E-bok
161070
Av: Hagberg, Mattias
Medietyp: E-bok
163503
Av: Tersman, Folke
Medietyp: E-bok
162107
Av: Ehrenberg, Johan
Medietyp: E-bok
167774
Av: Bengtsson, Torsten
Medietyp: E-bok
262411
Av: Ehrenberg, Johan
Medietyp: E-bok
161831
Av: Stenmark, Mikael
Medietyp: E-bok
268374
Av: Rockström, Johan
Medietyp: E-bok
271315
Av: Rottböll, Grethe
Medietyp: E-bok
159631
Medietyp: E-bok
Mina sidor

Språk