Sök e-böcker
257777
E-bok:Supermamsen [Elektronisk resurs] : om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov.:2020. E-bok Supermamsen [Elektronisk resurs] : om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov.
Supermamsen [Elektronisk resurs] : om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov.
Av: Supermamsen
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Kikkuli Förlag
Anmärkning:
E-bok.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna
Fler utgåvor/delar:
Innehållsbeskrivning
Sommaren 2015 startade jag, en uppgiven mamma, bloggen Supermamsen som egenterapi. Bloggnamnet var ironiskt eftersom jag just då kände mig som världens sämsta mamma. Familjelivet var tufft och mitt äldsta barn hade precis fått sin aspergerdiagnos efter att ha blivit utmattad och varit hemma från skolan i åtta månader. De senaste åren har alla mina tre barn fått NPF-diagnoser (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och vi kämpar med barnens skolgång och vår vardag. Till yrket är jag lärare i fritidshem och i boken får du följa mina tankar både som förälder och pedagog. Du får ta del av bergochdalbanan mellan hopp och förtvivlan som förälder och de insikter jag har fått som pedagog samt min kärlek till mina barn.Recension Boken är utlämnande och samtidigt ger den insikt som pedagoger och medmänniskor kan ha behållning och nytta av för att kunna bemöta och tolka dessa barn bättre. Texten är indelad i olika kapitel som bland annat tar upp diagnoser, barnens utmaningar, ett annorlunda föräldraskap, vikten av framsteg och framtidstro. Det finns även en del boktips för den som vill läsa mer. Bra, hoppfullt och skrivet med värme! BTJ-häftet nr 7, 2020.Lektör Katharina Jacobsson [Elib].

Supermamsen är personlig när det gäller att berätta vad det innebär att ha barn med olika särskilda behov. Det här gör att många kan känna igen sig i de konkreta exempel som hon ger i hennes dubbel roll som förälder och pedagog. Några delar av boken kommer från hennes blogg. Det här gör att man inte behöver följa boken från början till slutet. Man är insatt i författarens situation i varje kapitel och det gör inget om man tidigare missat något. Att hon är mamma och pedagog är utan tvekan en till styrka. Boken är både lättläst och pedagogisk, full av bilder och grafik som underlättar och sammanfattar texten. Citat från vetenskapliga böcker är tagna i rätt sammanhang och återförklarade med konkreta exempel i hennes situation. Boken kan fungera som en guide och en tröst till NPF föräldrar, men det är önskvärt och nödvändigt att det inte blir bara så, utan också att skolan, skolpolitiker, socialtjänsten och andra läser den här boken för att göra det rätta.
2020-04-19
Santiago Esparza
Folkbiblioteken i Lund

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

181747
Av: Hedegaard, Joel
Medietyp: E-bok
164200
Av: Beckman, Vanna
Medietyp: E-bok
208576
Av: Karpathakis, Georgios
Medietyp: E-bok
232240
Av: Målaredotter, Ellinor
Medietyp: E-bok
227839
Av: Nyqvist, Jill
Medietyp: E-bok
188217
Av: Lindberg, Carolina
Medietyp: E-bok
188218
Av: Lindberg, Carolina
Medietyp: E-bok
159787
Av: Östby, Cecilie
Medietyp: E-bok
254222
Av: Fredriksson, Anna
Medietyp: E-bok
165821
Av: Ingvar, Martin
Medietyp: E-bok
157926
Av: Nyström, Maria
Medietyp: E-bok
168727
Av: Flodström Nilsson, Hjördis
Medietyp: E-bok
227884
Av: Nilsson, Stefan
Medietyp: E-bok
189049
Av: Olsson, Sören
Medietyp: E-bok
165811
Av: Grönlund, Erna
Medietyp: E-bok
214484
Av: Molander, Elin
Medietyp: E-bok
164937
Av: Grina, Terje
Medietyp: E-bok
162117
Av: Blomström, Jan
Medietyp: E-bok
Mina sidor

Språk