Sök böcker, filmer, e-böcker m.m.

Biblioteket tipsar!

Fem kärleksromaner

Här kommer fem nya heta tips från våra ungdomsbibliotekarier Karolina och Paula!

      Idag är allt av Nicola Yoon
Daniel och Natascha möts av en slump i New York tolv timmar innan Natasha ska utvisas till Jamaica. Hon kämpar för att få stanna i landet där hon vuxit upp, han kämpar för att följa sina drömmar stick i stäv med föräldrarnas förväntningar. Under en enda dag utvecklas deras förälskelse, men är den dömd på förhand?
         
      Bara tre ord av Becky Albertalli
Simon är en charmigt annorlunda och samtidigt alldeles vanlig kille som blir förälskad i ”Blue” en kille han bara pratat med via mail. Han har inte kommit ut än, och när en klasskompis får syn på hans mailkonversation och hotar att avslöja hans hemlighet ställs allt på spel. En berättelse med rolig och rapp dialog om den första pirrande kärleken, om vänskap och om att komma ut.
         
      Jack av Christina Lindström
Fin kärlekshistoria om en både felbar och trasig kille från Göteborg som ändå är ganska sympatisk innerst inne. När han blir förälskad i Freja hotar hans trassliga förflutna att komma ikapp. Rörande och samtidigt roligt med trovärdiga karaktärer och fint skildrade relationer till både kompisar och familj.  
         
      Som eld av Sara Lövestam
Lollo och Anna är två 15-åriga tjejer från Stockholm som till vardags lever väldigt olika liv. Lollo kommer från en välbärgad familj och Anna bor i förorten, men på en skärgårdsö korsas deras vägar och en sommarförälskelse tar sin början. Men vad händer med kärleken när sommaren är slut och omgivningens förväntningar gör sig påminda?
         
      Flyga högt av Katarina von Bredow
En ny tjej har börjat i Vendelas klass på högstadiet och hon bryter mot alla regler, som ny ska man ju vara tillbakadragen men den nya tjejen Silja är allt annat än blyg. Vendela har ett kompisgäng som hon umgås med och livet är ganska förutsägbart men så småningom lär hon känna Silja och allt förändras samtidigt som det sociala spelet i klassen sätts på prov. 

 

Nya böcker om kärlek

254329
Av: Christenson, Hanna
254045
Av: Hickman, John
253624
Av: Falk, Kristina
251838
Av: Woodson, Jacqueline
252920
Av: West, Kasie
252925
Av: Lindbäck, Johanna
252282
Av: Timgren, Katja
252275
Av: Nilsson, Per
251827
Av: Kjellström, Barbara
247606
Av: Ahlund, Anna
Mina sidor

Språk

Tillfälliga öppettider

  • Måndag   08 - 18
  • Tisdag     08 - 18
  • Onsdag   08 - 18
  • Torsdag   08 - 18
  • Fredag    08 - 18
  • Lördag    STÄNGT
  • Söndag   STÄNGT

 

Partille bibliotek