Välkomna till barn- och ungdomsavdelningen på Partille bibliotek!

Här informerar vi om aktuella evenmang och biblioteksservice som kan vara intressant för dig som är förälder.

Om föräldrahyllan + några tips

Jag är inte bara bibliotekarie...jag är mamma också. Därför är jag numera en flitig användare av vår föräldrahylla. Där finns ett urval böcker för dig som väntar barn eller har barn. Här finns böcker om mat, sömn, uppfostran och tips inför kalaset.  Men också böcker hur vi kan bejaka och hantera våra barn under deras utveckling. För igenkänning och för nya sätt att tänka. Det finns så många bra böcker för alla föräldraskapets utmaningar. Dessutom har vi ett stort utbud av föräldratidningar.

Just nu läser jag Ingegerd Gavelins bok "Att möta sitt barn och sig själv - en bok om föräldraskap" som är mycket tankväckande och givande. Speciellt när barnet börjar bli större och få en egen vilja och konflikterna ökar då är det bra att stanna upp och tänka efter. Efter det så kommer jag nog att läsa "Ge ditt barn hundra möjligheter istället för två" som handlar om genus och uppfostran. Jag är också nyfiken på "Fem gånger mer kärlek".

När sonen var bebis hade jag stor glädje av "Att växa och upptäcka världen" som handlar om de sju utvecklingssprång ditt barn går igenom under sitt första år.

Här finns tips några böcker om barns utveckling och föräldraskap:

Jag kan också varmt rekommendera radioprogrammet "Knattetimmen" med Malin Alfven och Louise Hallin. Det sänds på måndagsmorgnarna kl 9.30. Men det också att lyssna på det i efterhand via SRs hemsida eller som jag prenumerera på deras podsändning

Länk till Knattetimmen

/ Erika Sundberg - bibliotekarie

 
Röda Korsets läxhjälp på Partille bibliotek

Röda Korsets läxhjälp är en plats dit du kan komma för att få stöd i dina studier.

Tid: Måndagar kl 15-17 i Vinterträdgården. Obs! Sista dagen för terminen är den 22 maj.

- Du behöver inte anmäla dig
- För dig som går årskurs 1-9 eller studerar SFI
- Det är gratis


Välkomna!

 

OBS! Följande dagar är det ingen läxhjälp:

1 maj (röd dag)

15 maj (planeringsdag på alla skolor)

Barnbibliotekarier Barnbibliotekarier

Paula Jonsson
Tel: 031 - 792 10 05

Karolina Thyne

Tel: 031 - 792 10 20

Thomas Sandén
Tel: 031 - 792 12 71

Josefin Thorn
Tel: 031 - 792 10 33

Barnets första bok Barnets första bok

 

Vi på Partille bibliotek har tillsammans med Kultur i Väst samarbete med BVC i olika former. Bland annat delar vi ut presentkortet ”De små barnens bok” till BVC, som ni som föräldrar sedan får av BVC vid nytillskott i familjen.

 

Ta med presentkortet till biblioteket och få en fantastiskt fin liten bok till ditt barn med rim och ramsor, korta sagor och sånger i. 

 

Välkommen!

 

  • Partille bibliotek
  • 433 28 Partille
  • Gamla Kronvägen 56
  • +46 (0)31-792 10 10