Sök

För elever

Biblioteket är en bra resurs för dig som går i skolan. Hos oss kan du hitta böcker om många olika ämnen, både faktaböcker och berättelser. Vi bibliotekarier hjälper dig gärna att hitta det du söker.

På vår webbsida finns även digitala söktjänster som kan vara bra om du letar efter information till ett skolarbete. Här kan du hitta uppslagsverk och ordböcker, faktadatabaser och tidningsartiklar om olika ämnen.

Det kan vara svårt att veta om informationen man hittar är tillförlitlig, särskilt när man söker information på internet. Då behöver man öva sig i källkritik. Det finns flera bra guider som hjälper dig att värdera information du har hittat:

För lärare

Du som är lärare är välkommen att besöka biblioteket med din klass. Besöket består oftast av en rundvandring med visning av biblioteket och en uppsamling där vi bibliotekarier tipsar om böcker. Vill ni låna med er böcker så skaffar ni ett lärarkort på plats. Läs mer om lärarkort här.

Vi har även möjlighet att anpassa besöket efter era önskemål, till exempel om ni har något särskilt tema eller projekt på gång i skolan. Om du vill boka ett besök hos oss med din klass, hör av dig till oss via mail:

Högstadiet: karolina.thyne@partille.se

Gymnasiet: paula.jonsson@partille.se

Kontakt

Karolina Thyne
Sofia Fried
Paula Jonsson