Libris e-media Libris e-media

25 000 nya fria e-resurser!

Via de vetenskapliga bibliotekens gemensamma katalog finns ett mycket stort antal fria texter.

Den nya uppdateringen har gett  tillgång till ytterligare     25 000 e-böcker och e-tidskrifter via LIBRIS.

 

I datorn, läsplattan, mobilen eller surfplattan - det finns ett stort utbud av e-böcker på Partille bibliotek.

Att låna e-böcker är gratis och du lånar med hjälp av ditt lånekort och din pinkod. Begränsat till 3 lån/vecka. Gå till bibliotekets e-bokssida direkt eller genom att använda någon av länkarna här nedan!

Hittar du en e-bok i bibliotekets katalog här på sidan som du vill låna slussas du vidare till Elibs sida om du klickar på länken. Du kan också gå direkt in i e-bokskatalogen Elib och söka.

OBS! Du ska alltså inte logga in på Dina sidor här på bibliotekets hemsida utan vänta tills du kommit in på Elibs sida, detta eftersom systemet skiljer på e-bokslån och fysiska lån.

Mer och detaljerad info om hur du går tillväga och vad som gäller för olika enheter (surfplatta, mobiltelefon, dator etc.) med tillhörande läsprogram, hittar du bland instruktionerna i sidmenyn på Elibs sida.

Andra ebokstjänster på nätet Andra ebokstjänster på nätet

Det digitala biblioteket Litteraturbanken innehåller 500 klassiker och en del moderna texter. Bakom detta digitala bibliotek finns Svenska Akademien och Kungliga biblioteket.

Projekt Runeberg arbetar på frivillig grund med att skapa fria elektroniska utgåvor av klassisk nordisk litteratur och göra dem öppet tillgängliga över Internet.

Project Gutenberg arbetar med att göra böcker med utgången upphovsrätt fritt tillgängliga på Internet. Också detta är ett ideellt projekt som startade redan 1971.

  • Partille bibliotek
  • 433 28 Partille
  • Gamla Kronvägen 56
  • +46 (0)31-792 10 10