Bibliotekets blogg

Sök böcker, filmer, e-böcker m.m.

Film är bäst på bok... Film är bäst på bok...

... eller hur var det nu igen? I år släpps många filmer och TV-serier som bygger på böcker, och vill du läsa dem finns de förstås att låna på biblioteket. Här kommer några tips på böcker som går att se på bio under 2017: 

  Nattens dåd av Dennis Lehane
I 20-talets Boston har maffiabossarna kontroll över stan, och polissonen Joe Coughlin njuter av sin ryktbarhet i den undre världen. Så gör han ett misstag, och faller hårt. Ben Affleck spelar Joe, och filmen hade premiär 20 januari.
     
  Ingenting och allting av Nicola Yoon
Maddy är en tonåring med en sjukdom som gör att hon har ett dåligt immunförsvar, så dåligt att hon inte har kunnat lämna sitt hus på 17 år. Så flyttar Olly in i huset mittemot, och efter att ha chattat och blivit förälskade i varandra inser Maddy att hon, trots riskerna, måste få träffa honom. Filmen hade premiär 9 juni.
     
  Det av Stephen King
Det utspelar sig i Maine, där monsterclownen Pennywise lemlästar barn och sätter skräck i hela samhället. Fyra 11-åringar går samman och trotsar clownen, som försvinner för en tid. 25 år senare dyker han upp igen och det numera vuxna gänget måste möta Pennywise igen. Bill Skarsgård spelar Pennywise, och filmen har premiär 8 september. 
     
  Snömannen av Jo Nesbø 
En kvinna försvinner i Oslo, och kvar i hennes trädgård står en otäck snögubbe med hennes halsduk runt halsen. Det visar sig att fler kvinnor försvunnit under liknande omständigheter, och kommissarie Harry Hole kopplas in på fallet. Tomas Alfredson regisserar filmen som har premiär 13 oktober.
     
  Mordet på Orientexpressen av Agatha Christie 
I Christies klassiska deckare är det detektiven Hercule Poirot som befinner sig på den exklusiva Orientexpressen när ett bestialiskt mord begås. Ingen har kunnat lämna eller kliva ombord på tåget, så mördaren måste finnas bland passagerarna. Många stora namn i rollistan, bland andra Johnny Depp, Michelle Pfeiffer och Kenneth Branagh. Premiär 24 november. 
     

/Ragnhild, bibliotekarie

Öppettider

Partille bibliotek