Sök böcker, filmer, e-böcker m.m.

Bloggheader

Skräck för mellanåldern

Här kommer två boktips från vår barn- och ungdomsbibliotekarie Paula, till alla ca 9-13-åringar som gillar att bli lite skrämda!

Spetälskesjukhuset av Camilla Lagerqvist

Den här berättelsen handlar om Elly som är 12 år. Hon ska bo hos sin farmor i Järvsö under sommaren, intill farmoderns hus bredvid skogen ligger det en gammal herrgård som för längesen var ett sjukhus för patienter med spetälska. Elly blir väldigt intresserad av det gamla sjukhuset och hon får veta att herrgården numera är ett vårdhem för patienter med psykisk ohälsa.

En kväll tar hon sig dit ensam för att undersöka stället efter ha fått veta att herrgården står tomt då alla på vårdhemmet har åkt på semester. Dock så upptäcker hon snart att allt inte är som det ska, herrgården borde vara tom? Elly blir rädd men nyfikenheten tar överhanden och hon vågar sig till slut in. Det visar sig att det är någon som väntar på Elly därinne, något konstigt och främmande.

Den här boken är en blandning mellan skräck och spänning, den bygger upp spänning stegvis genom hela boken och den ger också en dos med kalla kårar. Boken handlar även också mycket om vänskap och om att våga vara modig vilket gör att alla kan uppskatta boken.

Vattenskräck av Petrus Dahlin

I den här boken får vi följa Klara Emilia som är 12 år, hon har fått ett sommarjobb som assistent på en filminspelning för en skräckfilm som är en omgjord version av skräckfilmen Poltergeist. Klara Emilias kompisar är väldigt avundsjuka på henne och hon stormtrivs på jobbet, hon gör allt för att visa sig från sin bästa sida, hon hjälper till bakom kulisserna med lite allt möjligt.

Efter ett tag så märker hon att det är något som inte är som det ska. Hon känner sig iakttagen var än hon går, både på inspelningsplatsen och hemma. Filmteamet använder sig också av radiostyrda leksaker som ser ut att stirra på henne som om de vore levande. Ur boken: "Där går hon. Hon ser fjärilen som just landat i blomman. Hon ser den gamla kvinnan som är hennes granne och hon vinkar tillbaka. Hon ser den lilla pojken som tvekar över att själv korsa gatan. Men hon ser inte mig. Kanske är det för att jag bor i mörkret."

Den här boken passar för er som älskar skräckisar och överraskande slut.

                 

Mina sidor

Språk

Personal - Paula Jonsson

Paula Jonsson

Tidigare blogginlägg

Öppettider

  • Måndag: 08-20
  • Tisdag: 08-20
  • Onsdag: 08-20
  • Torsdag: 08-20
  • Fredag: 08-20
  • Lördag: 11-16
  • Söndag: 11-16

Öppettider påsk och Valborg

Partille bibliotek