Sök böcker, filmer, e-böcker m.m.

Äppelhyllan

Människor är olika och det finns många olika sätt att läsa. Barn och ungdomar med lässvårigheter använder sig ofta av andra lässätt och behöver andra typer av medier än de vanliga tryckta böckerna. Därför finns Äppelhyllan. Här hittar du litteratur och annat lässtimulerande material för barn och unga med funktionsnedsättningar. För dig som vuxen finns facklitteratur om olika funktionsnedsättningar och metodhandböcker som kan ge stöd och inspiration i ditt arbete eller som förälder.

Hyllan hittar du på vår barn- och ungdomsavdelning. Håll utkik efter det röda äpplet!

Språktåget

 

Språktåget är ett samarbete mellan bibliotek, logopedi, barnhälosvård och Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen. Språktåget ger råd och tips till föräldrar och andra i barns närhet om hur barns tal- och språkutveckling kan stimuleras. Språktåget stannar vid olika stationer där barn kan utveckla olika delar av sina språk. Några behöver stanna lite längre vid någon station, andra tuffar på snabbare. Alla kan åka med Språktåget!

 

På biblioteket kan du låna utvalda böcker som tränar olika delar i språket, såsom språkförståelse, ordförråd, grammatik och uttal. Böckerna står i Äppelhyllan på bibliotekets barnavdelning. Där hittar du även en folder om hur du som vuxen kan hjälpa barn att träna sitt språk. 

 

Det är kostnadsfritt att låna böcker på biblioteket. Välkommen!

 

Ladda ner foldern

 

Om funktionsvariationer

278286
Av: Melander, Lina
275027
Av: Westholm, Lena
271638
Av: Törnvall, Clara
272699
Av: Borg Skoglund, Lotta
268296
Av: Bühler, Maria
Mina sidor

Kontakt

Paula Jonsson
Sofia Fried
Karolina Thyne

Språk