Bokcirklar

Höstens bokcirklar Höstens bokcirklar

För den som är sugen på att gå med i en bokcirkel i höst finns alla möjligheter. Våra barn- och ungdomsbibliotekarier Karolina och Paula håller i två av bokcirklarna, och ser fram emot höstens träffar. 

Läseklubben, för dig 9-12

Läseklubben, vår bokcirkel för 9-12-åringar börjar redan 28 augusti. Paula tycker att det ska bli kul att träffa alla barn som var med förra terminen. På grund av det stora intresset startar vi dessutom en andra grupp, där flera nya deltagare anmält sig. Reaktionerna från våren har varit väldigt positiva: 

- Barnen tycker det har varit spännande och bra böcker, och så tycker de att det har varit väldigt roligt att träffa de andra i gruppen och fika. Flera kände inte varandra sen tidigare. 

Barnen har själva fått vara med och välja böcker, favoriterna är de som är läskiga och spännande. Varulvens hemlighet av Kristina Ohlson är en sån bok som många gillade: den var både läskig och spännande, den hade allt helt enkelt.  

Bokcirkel för unga

Karolina kommer i höst fortsätta med sin bokcirkel för unga. Du som går i högstadiet eller gymnasiet är välkommen, det finns fortfarande platser kvar. Om vårens träffar säger Karolina:

- Det var trevligt, med roliga samtal kring böckerna kopplat till filmer och andra böcker vi läst.

Vad har det varit för typ av böcker?

- Det har varit en mix av genrer: vardagsdrama, fantasy och dystopier. En bok som blev omtyckt under våren var I den mörkaste delen av skogen av Holly Black.

Till hösten blir det också en blandning, men deltagarna vill gärna läsa klassiker.

- Vi har inte bestämt än säger Karolina, men det lutar åt att vi kommer att läsa Jane Eyre

Bokcirkel för föräldralediga

I höst fortsätter också vår bokcirkel för föräldralediga. Josefin kommer att hålla träffarna som är planerade till tre onsdagseftermiddagar under hösten. Till första tillfället läser vi Den tyska flickan av Armando Lucas Correa. Välkommen att anmäla dig och din bebis!

Boksamtal

Är du vuxen och inte föräldraledig, men sugen på att diskutera böcker? Anders populära boksamtal återkommer i höst med flera träffar. Här berättar Anders om nya och aktuella romaner och biografier, det bjuds på fika och finns mycket tid att diskutera litteratur. 

Språk Språk